Körsbärsmazariner

Update: | ✝ Publicerat i
Det blir cirka 16 stycken, men det kan ju variera från bakning till bakning :) Ingredienser; 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker ½ tsk bakpulver 100 g  smör 1 ägg Fyllning: 250 g mandelmassa, riven ½ dl strösocker 125 g smör, rumsvarmt 2 ägg 1 dl körsbärssylt eller -marmelad Glasyr: 2 dl florsocker 1 ½ msk vatten 1 krm röd hushållsfärg Sedan gör ni såhär; Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär. Recept och bild är lånad från arla.se! Funderar på att baka något sådant någon dag när jag har tid samt när det inte är varmt haha!